Ugly Americans - Furcsa Amcsik (2010)

szerda, április 28, 2010 Bejegyezte: jangamen
A Comedy Central új rajzfilmsorozata, a középpontjában egy szociális munkással. Nem keltette fel az érdeklődést? Pedig nem akármilyen a környezet: New York-ban járunk, ahol kicsit elharapódzott a kisebbségek jelenléte. No itt most ne mexikóiakra gondoljunk, hanem zombikra, wukikra, varázslókra, tintahalakra, démonokra, meg úgy nagyjából bármire, ami eszünkbe jut. Itt dolgozik tehát szociális munkásként Mark Lilly, akinek -lássuk be okkal- nehéz dolga van. Munkahelyi problémáit tetőzendő, szobatársa Randall a zombilétet választja, persze mi másért mint egy csaj kedvéért -mindhiába természetesen-.
Ha már a magánéleténél tartunk főhősünknek, nem mehetünk el szó nélkül párkapcsolata fölött, hisz barátnője Callie -bár az ágyban remekel- démon lévén azért küzd kihívásokkal az élet bizonyos területein,s ezt mintegy megfejelve, ő Mark közvetlen főnöke, így adott a káosz, ami rendszerint be is következik. Emellett természetesen rengetek amerikai klisé karakterrel találkozhatunk az epizódok alatt, amikből nem készült sok, egyelőre mindössze 7 epizód, de a rajongók megnyugodhatnak, a CC berendelt újabb 7 részt, melyek októbertől kerülnek a csatorna műsorára.
Meglepően jól teljesített ugyanis nézettség tekintetében a UA, az első epizódot -melyet a South Park 14. évadjának premierje után vetítettek- jó kétmillióan követték, s ez a harmadik részre sem csökkent jelentősen (1.87M), így nem meglepő a folytatás.
Egyedi hangulatú sorozat ez -talán egy kicsit a Futurama-ra emlékeztett miközben néztem-, de épp ezért bőven érdemes adni neki egy esélyt. A poénok a helyükön vannak, akárcsak a főszereplők -Randall hatalmas arc-. Tudom, hogy dicsértem és teljes joggal tettem ezt, ugyanakkor most képes leszek elvonatkoztatni attól, hogy ez nem az én sorozatom lesz és szinte száz százalék, hogy nem nézem tovább, mert ez így nekem nem jött be. Ti azonban azért adjatok neki egy (két) résznyi esélyt, mert könnyen lehet, hogy kedvenccé válik. Nekem nem lett az, de értékelem amit a széria nyújt, erre fel az adott pontszám is.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...