Bored To Death - Író és Kamuhős (2009)

csütörtök, április 22, 2010 Bejegyezte: jangamen

Na most az van, hogy ha jobban belegondolok, akkor még sosem csalódtam HBO sorozatban. Oké, voltak nem kimagaslóan nívós alkotásaik, de mindegyik szériájuk minimum jó, szinte sosem nyúlnak vészesen mellé. A Bored to Death nem ez a kategória, simán a tavalyi év egyik legjobbja, emiatt pedig hatványozottan fájdalmas az első évad -ami már rég véget is ért- rövidsége, hisz mindösszesen 8 epizódot (amik egyenként nagyjából 25 percesek). Persze nem lett nagy siker -ha a nézettséget tekintjük, mert mi mást is vennénk alapul-, de a rajongók nagy örömére berendelték a második évadot. Most pedig jön a kötelező mondat: akinek eddig kimaradt a látóköréből, gyorsan pótolja. Lássuk miért is ajánlom ezt ily buzgón.

Egy amolyan sitcom-krimi-noir cuccról van itt szó, egy eszméletlenül összekapott trióval. Elsőként itt van főhősünk, Jonathan Ames (Jason Schwartzman), aki egy író -persze válságban-, elhagyta a barátnője, mert egy picit túlzásba vitte a fehérborozást meg a füvet, no meg a világért sem akar összeállni a második regénye, ezért felad egy apróhirdetést, miszerint mellékállásban magánnyomozást vállal, amihez természetesen semmilyen képesítése nincs, így meglehetősen sucks az egész, de ő azért nem adja fel. Hobbija mellett ír egy újságba, aminek a tulajdonosa George Christopher (Ted Danson), a vagyonos, ámde magányos és épp ezért Jonathan-on lógó idősödő úriember. Harmadik tagja kedvenc triónknak Ames legjobb barátja a zseniális kézügyességgel megáldott képregényrajzoló Ray (Zach Galifianakis - Másnaposok), aki azonban minden másban egy kész csődtömeg, legyen szó párkapcsolatról, szociális érzékről, avagy az életről úgy teljes egészében. Ők hárman már önmagukban elegendőek lennének ahhoz, hogy odaszögezzenek a széria elé, mindezt azonban megfejelték egy majd' tökéletes forgatókönyvvel, úgyhogy szinte képtelenség negatívumot felhozni az Író és Kamuhőssel kapcsolatban, így mielőtt túlragoznám -ami jelen esetben felesleges, mert a széria önmagáért beszél- utoljára leírom: kezd el nézni.
Apropó, most hogy témánál vagyok: számomra simán a tavalyi év legjobb intrója is a sorozaté, a bevezető alatt hallható zene pedig Schwartzman érdeme. Hogy ezzel egyedül vagyok e, azt döntsétek el, mindenesetre itt alant megnézhetitek / hallgathatjátok miről is beszélek. Várjuk a második évadot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...