A Nyomozó (2008)

hétfő, március 29, 2010 Bejegyezte: jangamen
A Nyomozó több tekintetben is dicséretes munka. Egyrészt, mert Gigor Attila bemutatkozó nagyjátékfilmje remekül sikerült, másrészt mert nem az átlag magyar közönséget célozza meg. Ez alatt azt értem, hogy végre egy film, ami nincs telenyomva, ugyanazzal a 10 névvel, akiket minden magyar filmben látunk, nem valami régi hazai klasszikus feldolgozása és nincs megpakolva agyonhasznált poénokkal.

A film főhőse az igencsak antiszociális Malkáv Tibor, akinek egyetlen hozzátartozója a haldokló anyja. Felkeresi egy idegen, hogy meg kapja a műtétre szükséges pénzt, ha megöl egy idegent. Tibor belemegy, végez Szirmai Ferenccel, megkapja a pénzt, úgy néz ki minden rendben van. Ám másnap érkezik egy levél, a feladó nem más, mint Szirmai Ferenc. Nemsokára kiderül, hogy igenis volt közük egymáshoz. Tibornak nem marad más választása, meg kell találnia ki bérelte fel, és miért.
Gigor Attila filmjén látszik, hogy egy jól végiggondolt neo-noir krimi. A karaktereket jól kidolgozta, a színészek pedig értik őket, és emiatt hitelesek is. Anger Zsolt különösen jó választás volt a korboncnok szerepében. Akcióban sem szenved hiányt a film, ugyan ezek váratlan és tömör jelenetekben nyilvánulnak meg. A Nyomozó egy tartalmas, jól felépített, fordulatokban gazdag, izgalmas thriller, noir elemekkel megspékelve. Csak ajánlani tudom mindenkinek; igen, van ilyen magyar film is!
a tovább mögött megtalálod a trailert...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...