Up in the Air - Egek Ura (2009)

csütörtök, február 04, 2010 Bejegyezte: jangamen
Vegyük egy kicsit most górcső alá Jason Reitman (Thank You for Smoking) rendező 6 Oscar-ra jelölt új filmjét, az Up in the Air-t. Érdekesség, hogy amellett hogy a legjobb film, rendező, férfi főszereplő, forgatókönyv jelölést is magának tudhatja, két színésznőt is jelöltek a legjobb mellékszereplő díjára (Vera Farmiga, Anna Kendrick).
Annak ellenére, hogy nem láttam még az összes Oscar jelölt alkotást, bátran ki merem jelenti, hogy a legjobb film díját nem ez az alkotás fogja magáénak tudni március 7.-étől.

Egy romantikus drámáról van szó, ami bár fogyaszthatóra sikeredett, véleményem szerint nem emelkedik ki drasztikusan a tömegből, bár ha azt nézem hogy én ezért a stílusért nem vagyok különösképp oda, mégis jól szórakoztam, akkor lehet hogy mégiscsak a többi hasonszőrű mozinál azért jobbra sikeredett. 
Ryan Bingham (George Clooney) a levegőben tölti élete javát: egyik városból a másikba utazik, hogy nagyvállalatok megbízásából elbocsásson embereket. Abból él, hogy mások elveszítik munkájukat. Gyakorlatilag bőröndjét leszámítva semmi sem állandó az életében, mígnem egy véletlen folytán találkozik Alex-el (Vera Farmiga), egy hasonló életet élő nővel, akivel viszonyt kezd és beleszeret. Az eddig tökéletesnek hitt élete -életmódja- már közel sem olyan vonzó Ryan számára, azonban egyáltalán nem biztos, hogy képes megváltozni és a hétköznapi emberek életét élni.

Konklúzió: bármennyire is jó vagy abban amit csinálsz, az élet nem lehet jó és teljes egyedül. Ennyi, gyakorlatilag erről szól a film, de mint mondtam, szórakoztatóan teszi mindezt, nem erőltetett, nem vontatott, igen kellemes másfél óra. Azt sem hinném hogy Clooney ezért szobrot érdemel, bár egy szavunk nem lehet rá, hozza a szokott sármőrt formáját.
Merem ajánlani, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem bír olyan mély tartalommal, hogy a közeljövőben akárcsak egyszer is kedvet kapjak az újranézéséhez.


imdb

a tovább is van mögött megtalálod a trailert
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...