A Serious Man - Egy Komoly Ember (2009)

hétfő, február 01, 2010 Bejegyezte: jangamen
Röviden, hisz egy Coen testvérek filmről beszélünk, és sokkal de sokkal nehezebb lenne hosszan írni róla, mint a No Country for Old Man-ről, bár az atmoszférát leszámítva, gyakorlatilag semmi hasonlóságot nem lehet felfedezni a két film között.

1967-et írunk (Jefferson Airplane FTW), Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) fizikaprofesszor a hétköznapi emberek életét éli: eljár dolgozni, készül az előléptetésére, otthon pedig egy feleség és két gyerek várja, egy fiú és egy lány.
Egyik percről a másikra azonban minden megváltozik: felesége Judith bejelenti, hogy válni akar, mert már másik férfit szeret, azonban lévén mélyen vallásos zsidókról van szó, ez nem olyan egyszerű. Ezt követően kártyavárként kezd összeomlani Larry körül minden, a munkájában, a családjában, az egészségében. Nem elég a baja, testvére, az antiszociális, munkanélküli Arthur (Richard Kind) is egyre nagyobb teher a vállán.
Ahogy képtelenebbnél képtelenebb, de ugyanakkor hétköznapi és életszerű szerencsétlenségek érik, úgy van egyre nagyobb erőre szüksége, hogy ne veszítse el a józan eszét.

Mint ahogy az elején is mondtam, röviden, a lényeg úgyis csak megtekintés után jön majd át (vagy nem). Úgy gondolom, hogy aki ismeri a Coen testvérek munkásságát, az nagyjából el tudja képzelni mire számíthat. Ennek ellenére azt mondom, hogy nagyon(!) sokaknak nem fog tetszeni és vontatottnak találják majd, de kérem szépen... ilyen egy átlagember szar élete.

a tovább mögött megtalálod a trailert...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...