Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief - Villámtolvaj... (2010)

csütörtök, február 25, 2010 Bejegyezte: jangamen
Rick Riordan novellájából Craig Titley alkotott egy forgatókönyvet (íróként legismertebb munkája talán a Cheaper by a Dozen-ben való közreműködése volt), amit aztán direktorként Chris Colombus vezényelt filmmé, ami önmagában nem rossz előjel, hisz az ő nevéhez olyan sikerfilmek kapcsolódnak, mint a Reszkessetek Betörők 1.-2., avagy a Harry Potter első két epizódja.
Nos az utóbb említett négy filmmel azért nincs egy súlycsoportban a Villámtolvaj Percy Jackson és az olimposziak, de egy kellemes kikapcsolódásként tökéletesen megfelelő, amolyan moziban ellőhető délutáni családi másfél óra. Legegyszerűbben új írhatom körül a filmet, hogy Titánok Harca tiniknek (igen, tiniknek). Adva vannak ugye a görög istenek, akik néha földi halandókkal hálnak / szerelembe esnek / gyermeket nemzenek (a sorrend most mellékes). Poszeidónt (Kevin McKidd) sem kerüli el a sorsa, s egy hétköznapi nő lesz a szerelme, akitől születik egy fia, Percy (Logan Lerman), aki persze mit sem sejt arról hogy milyen nemes vér csordogál az ereiben, egészen addig a napig, míg Zeusz, (aki ugye Poszeidón bátyja) bedühödik, mert valaki ellopta a villámát, ami egyben az Istenek (és a világ) legerősebb fegyvere. Mivel a gyanú Poszeidón fiára terelődik, Percy-nek rövidesen rá kell ébrednie hogy ki is ő valójában és hogy nincs egyedül a félistenek között. Két barátjával, Athena leányával és a testőrével, egy szatírral nekiindul hát, hogy behatoljon az alvilágba, ahol édesanyját fogva tartja Hades, akinek persze szintén a villám kell. Az egyetlen probléma csupán az, hogy nem Percy a villámtolvaj, útjuk során pedig megannyi veszély vár rájuk... (Uma Thurman Medusaként...cool..).
Nos, nekem tetszett, de nem egy világmegváltó alkotás. Amint említettem is, tinis film, tiniknek és a problémám is leginkább ez a filmmel. Túl gyerekesre sikeredett, van benne pár fejfogós klisé. Na de majd a Clash of the Titans...

imdb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...