The Collector (2009)

szerda, február 10, 2010 Bejegyezte: jangamen
Vegyes érzelmek kavarogtak bennem a film vége után, kicsit spoileresen ki is fejtem mire gondolok, bár aki -akár egy pár soros- leírást is olvasott róla, annak túl sok újdonsággal nem fog szolgálni a leírásom ezen része. A Fűrész (4-5-6-7) írójának rendezése és forgatókönyve a film váza, úgy hiszem ez kicsit előrevetíti, hogy nagyjából mivel is van dolgunk.

Végy egy boldog családot (apa, anya, két gyerek), egy hatalmas házat a „semmi közepén”, egy betörőt, (aki alapvetően nem rossz ember) és persze egy igazi pszichopatát: íme a recept egy igazi családi mozi délutánhoz, nemde? A család az őrült fogságába esik, a betörő pedig csiki-csuki játékot játszik a házban, ami tele van halálos csapdákkal, hogy megmentse a legkisebb gyermeket, akinek sikerült elbújnia –valahová-.

Az ilyen típusú filmeket sokféleképpen el lehet rontani (hozzáteszem, hogy nagy részét el is szokták), a legnagyobb gond az, ha logikátlanul viselkedik a „hős”, jelen esetben a betörő. Örömmel jelenthetem, hogy ez, itt, most annyira nem sikerült rosszul, nagyjából úgy viselkedett, ahogy én is tettem volna. A „látványra” nem pazarolok túl sok szót, a kínzások változatosak, sehol egy gagyi pillanat, ha nem is csillagos, de ötös. Akkor mire a pontszám ott alul? A kérdés  jogos és nem marad megválaszolatlan: semmiféle magyarázatot nem kapunk a miértre. A Fűrész alapötletében pont ez volt a zseniális: a motiváció. Nos, ez itt nincs, egy szem se. Emellett sajnos az alapvető bakik sem maradtak ki, amik a film végére jelentősen lehúzzák az összképet. Sajnos, mert több reménnyel kecsegtetett.

imdb

tovább mögött a trailer...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...