Cirque du Freak: The Vampire's Assistant - Rémségek Cirkusza (2009)

kedd, február 16, 2010 Bejegyezte: jangamen
Mielőtt nekikezdenék leszögezem, hogy nem olvastam a könyvet, így most egy olyan beszámoló következik, ahol a film az "újdonság" erejével volt képes hatni. Az ok amiért ezzel kezdem a mondandóm, az az, hogy rengeteg helyen hallottam hogy mennyire elrontották a Rémségek cirkuszát az alapul szolgáló regényhez képest. Ez meglehet, de előzetes ismeret nélkül meglepően jól szórakoztam a mozin.
Igazi kalandfilm-mese ugyanis a Rémségek cirkusza, amelyet bátran ajánlok bármilyen korosztálynak, kisgyerektől nagyszülőig mindenki egy kellemes bő másfél órás kikapcsolódásra számíthat.

A két 16 éves kamasz, Darren (Chris Massoglia) és Steve (Josh Hutcherson) már kiskoruk óta a legjobb barátok, bár különbözőek: míg Darren boldog és védelmező (tán túlságosan is) családban nő fel, addig Steve gyakorlatilag szülők nélkül, egyedül boldogul.
Barátságuk szent és sérthetetlen, mígnem egy nap új társulat, a Rémségek Cirkusza érkezik a városba, mely bizarr -és egyetlen- előadására a két fiú is ellátogat, mely mindkettejük életét megváltoztatja. A cirkusz ugyanis nem illuzionistákból és szemfényvesztőkből áll, hanem valódi mutánsokból és szörnyszülöttekből, köztük Larten-nel (John C. Reilly), a vámpírral. Darren, aki különös vonzódását a pókokhoz nem tudja legyűrni, ellopja a vámpír gyilkos kedvencét és hazaviszi, ezzel óriási bonyodalom-lavinát indítva: az ízeltlábú megszökik és megmarja barátját, akin csak Larten tud segíteni. Ennek viszont nagy ára van: Darren-nek vámpírrá kell válni és életét a cirkuszban kell folytatnia átváltoztatója segítőjeként...
Azonban ahogy halad előre a történet, különös titkokra és ellentétekre derül fény: a háború elkerülhetetlennek látszik...

Jobban pediglen nem részletezném, nem akarom hogy semmi meglepetés ne maradjon a megtekintésre.  Bár lehet hogy a leírás egy kicsit borús hangvételűre sikeredett, a film azonban korántsem az. Az utóbbi évek egyik legjobb családi mozija, -mint ahogy mondtam is- és bár a könyv 12 részes, a rettenetes box office eredményeket látva kétségeim támadnak a folytatás(ok) kérdésében. Sajnálnám ha nem lenne több rész, mert ami engem illet, jobban szórakoztam, mint mondjuk a Harry Potter aktuális részén.

imdb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...