Várjuk: Boardwalk Empire

kedd, augusztus 10, 2010 Bejegyezte: jangamen
A Soprano család méltán népszerű maffiasztorija után most egy újabb gengsztersorozat érkezik New Jersey-ből, ezúttal Atlantic City gengszterein a sor. A televíziózás és az HBO történetének egyik legsikeresebb sorozata, a Maffiózók után a háromszoros Emmy-díjas Terence Winter most annak az 1920-as években játszódó sorozatnak készíti el a forgatókönyvét, amelynek stábját olyan rendező-vezető producer erősíti, mint az Oscar-díjas Martin Scorsese vagy a The Pacific - A hős alakulat HBO-minisorozat rendezőjeként megismert, hatszoros Emmy-jelölt Timothy Van Patten. A főhős szerepében Steve Buscemi csillogtatja meg a tehetségét, akinek a Maffiózók-beli karakterének megformálása már Emmy-jelölést hozott.
A Nelson Johnson „Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City” című könyve ihlette széria az 1920-as évek Amerikájába visz el minket, egy korba, amikor a hatalom a törvény felett állt, egy korba, amikor a szesztilalmat bevezették. A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó a gengszterek, pontosabban Atlantic City vitathatatlan ura, a politikai és gengszterkörökben egyaránt otthonosan mozgó Nucky Thompson (vagyis a létező személy, Enoch Lewis „Nucky" Johnson alapján kreált karakter) cseppet sem mindennapi életébe enged betekintést. A klasszikus gengszterdráma tágabb értelemben a város felépüléséről és az arrafelé kiskirályként uralkodó szeszcsempészekről szól, vagyis Arnold Rothsteinről, Lucky Lucianóról és Al Caponéról, akikkel Nucky Thompson kivétel nélkül üzletelt.

A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó pilot epizódja – melyet Martin Scorsese rendezett – az HBO Digital/HBO On Demand nézői számára már az amerikai premiert követő napon, tehát szeptember 20-tól elérhető lesz.
(HBO)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...