Toy Story 3 (2010)

szombat, július 03, 2010 Bejegyezte: jangamen
Nem voltam soha nagy Toy Story fan, valahogy nekem nem jött át az első két rész -persze rossznak semmiképp sem nevezném egyiket sem, csak épp nem kedvenc- és a harmadik rész sem lesz örök favorit, de itt a hiba bennem és nem a moziban keresendő. A Disney-Pixar ugyanis odatette és megcsinálta -megint-, leraktak egy szinte hibátlan animációt az asztalra, oly magasságokba jutva el, amit már-már lehetetlennek tűnik megközelíteni. Úgy vélem, hogy az utolsó három, kezük közül kikerült munka -Wall-E, Up! és most a Toy Story 3- mind-mind mestermű, amely éppúgy képes a kicsik szívét megdobogtatni, mint ahogy az őket kísérő felnőttekét. Mert bár gyerekek számára készült, simán -mit simán? teljesen- élvezhető a mozi idősebb fejjel is, bár e tekintetben az Up! volt a csúcs, a stúdió most egy picit visszakanyarodott az ifjabb generáció felé.
Lássuk nagy vonalakban, miről is szól a trilógia harmadik része: Andy-t, akárcsak mindenkit a világon, utoléri az idő; felnő és egyetemre készül. Hűséges játékai számára azonban ezzel együtt nehéz időszak következik, hisz már nincs rájuk szükség, így Jesse unszolására a helyi óvodában kötnek ki, vesztükre. Ott ugyanis Macó, a lelketlen plüssfigura az úr, a zsarnok, aki nem ad esélyt a menekülésre. Mint azonban már annyiszor bizonyította, Woody-t nem olyan fából -műanyagból?- faragták, hogy meghátráljon, így kezébe veszi hát az irányítást és kiötli a menekülés tervét, hogy aztán a játékok egy olyan helyre kerülhessenek, ahol valóban megbecsülik őket. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik....

Szerethető és izgalmas. Azt hiszem ez a két szó az, ami leginkább leírja a Toy Story 3-at. Tulajdonképpen, ha szőrös szívvel is esek neki, akkor se nagyon találok rajta fogást, minden ízében kellemes családi kikapcsolódás, amely tényleg minden korosztály számára bátran ajánlható. Szép volt Pixar, bár már megszoktuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...