She's Out of My League - Túl jó nő a Csajom (2010)

kedd, május 25, 2010 Bejegyezte: jangamen
Ritkán szánom rá magam a mostanság divatos és meglehetősen nagy számban érkező vígjátékokra, (túl élénken, szinte kitörölhetetlenül él bennem az I Love You, Man moziban történő végigszenvedése,) persze kötelességtudatból azért a nagyobb neveket bedarálom, az erre a hétre esedékes kaptafa-vígjáték a Túl jó nő a csajom lett. Nos, bár gyakorlatilag semmi újat nem tudtak hozni a témában (ez még nem baj), sajnos a poénokból is elég kevés akadt (ez már sokkal nagyobb), de, és itt ezen a DE szócskán a hangsúly, még épp szórakoztatóra sikerült összedobni a filmet, mert égő, nem égő, vannak benne jól elkapott feelgood pillanatok. Csak közel sem elég a sírva felröhögős rész, mert bár annak álcázza magát, ez nem romantikus film, sokkal inkább vígjáték (akar lenni). Jay Baruchel viszont olyan jól adja a balfaszt, -ahogy arra már volt példa- hogy sokat dob az összképen, ami a mostani vérszegény felhozatalt tekintve nem olyan borús.
Az alapsztori a már unalomig csépelt béna gyerek - bombanő összejövés-nem jövés, úgy erős közepesen érdektelen, de legalább kapunk egy eyecandy-t az arcunkba a nagyjából ismeretlen Alice Eve személyében. Halkan azért megjegyzem, hogy ha már a szerepe szerint ő a nők csúcspéldánya, a tízpertíz, akkor talán választhattak volna némileg szebb lányt is, no de ízlések és pofonok, én nem jártam úgy, mint főhősünk a díványon (ehh..spoiler, de szarni rá). No de nem húzom tovább, belecsapok a lecsóba és megpróbálom legalább két oldalba összesűrítve leírni miről szól ez a Lynch-et szégyenítő szösszenet.
Kirk (Baruchel) éli a teljesen hétköznapi fiatalok életét, van egy szar munkája, hülye családja, meg pár (mintából kivágott) haverja, akik támogatják, de mégsem. Aztán jön a bombanő, de Kirk persze nem hiszi el, hogy megkaphatja, de mégis. Vagy mégsem? De mégis. Vagy... Na szóval nagyjából ennyi. Tanulság? Mondanivaló? Legyen önbizalmad komám. De ezt nem sugallják, szájba rágják.
Gyakorlatilag három szóban össze tudom foglalni és jellemezni a filmet: nézhető, emészthető, felejthető. Most pedig szigorú leszek és lefelé kerekítek. Ja igen, még valami: ha valami csoda folytán sikerült kikönyörögnöd egy randit a gimi/fősuli legjobb csajánál, vidd el erre a filmre moziba. Hátha meghatódik.




A Bejegyzés trackback címéhez kattints ide
http://hookum.blogspot.com/2010/05/shes-out-of-my-league-2010.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...