Boondock Saints II. - All Saints Day (2009)

péntek, március 26, 2010 Bejegyezte: jangamen

1999 legjobb akciófilmjének a folytatására 10 évet kellett várni és amennyire kult lett az első Testvérbosszú, éppoly magasak voltak az elvárások a második résszel szemben. Troy Duffy írta-rendezte a második részt is, méghozzá az a Troy Duffy, akinek a nevéhez más film nem nagyon köthető. Tíz évig tartott volna míg kitalálta hogyan tovább? A film megtekintése után egész bátran merem mondani: nem hiszem. Azt már előre tudni lehetett, hogy nem Willem Defoe lesz a testvérek segítője a második részben, hanem a -többek között a- Dexterből ismerős gyönyörű Julie Benz, akire így utólag azt mondom egy árva rossz szavunk nem lehet, bár a karaktere merőben eltér a már említett sorozatban játszottétól, így elsőre egy picit nekem szokni kellett, de mindent összevetve hozta amit kellett. Ami hatalmas sokk, az Sean Patrick Flanery, egyszerűen alig lehet felismerni, a botox iszonyatosan leharcolta az arcát, brutális, ezen nincs mit ragozni sajnos. Nagy kérdés volt persze, hogy a gárda képes lesz e megismételni az első rész hatalmas sikerét és össze tudnak e hozni egy legalább olyan színvonalú és minőségű filmet, mint tíz évvel ezelőtt. A válaszom erre pedig az...

8 évvel az első rész történései után járunk, a testvérek apjukkal éldegélnek Írországban, már-már nomád körülmények között egy házikóban, s birkatenyésztésből élnek. Múltjukat lezárták, a fegyvereket eltemették, s próbálnak felejteni, mígnem egy napon megérkezik nagybátyjuk és a tudtukra adja, hogy őket vádolják egy bostoni pap megölésével, azon egyszerű oknál fogva, hogy az valaki az ő módszerüket használta. A fiúknak nem is kell több, rendbe vágják magukat, előássák a fegyvereket és útnak erednek, hogy tisztára mossák a nevüket és kiderítsék, ki áll a gyilkosság mögött és mi a célja. Útjuk során persze számtalan segítővel találkoznak, hozzájuk csapódik harmadiknak egy kemény, ámde picit elmebajos mexikói, Romeo (Clifton Collin Jr.), no és persze jó pár régi ismerős is feltűnik.
...pedig az, hogy majdnem. Nem sikerült olyan jóra, mint az első rész, néhol a vágások is kellemetlenre sikeredtek, no meg a fiúk is megöregedtek és valahogy nem adta magát annyira a szerepük, mint tíz évvel ezelőtt. Félre értés ne essék, simán nagyon jó film, de nem kult és pár év múlva már nem nagyon fogunk rá emlékezni, hacsak azért nem, mert "ja igen, annak a kurva jó filmnek volt második része". Azt viszont nem tudom mondani hogy kár érte, mert ismétlem: jó filmet csináltak a fiúk, csak... talán majd a harmadik rész? Nem vagyok benne biztos hogy erőltetni kellene, bár egyelőre nem is hallottam hírét egy esetleges következő epizódnak. Jól szórakoztam -végig- és a pontszám többek közt azért ennyi, mert ennek kurva nagyot kellett volna ütnie, ami azért nem jött össze a testvéreknek. 

"Vagyunk pásztorok pásztora, az Úristen ostora, minden hatalmunk tőle ered, üzenetét most sietve elhoztuk neked. Gonoszt vért árasztani jöttünk, hogy tiszta lelkekkel egyesüljünk. Az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...