Whiteout - Vakító Fehérség (2009)

vasárnap, február 28, 2010 Bejegyezte: jangamen
Valami nagyobb durranásra számítottam, valami másra. Kicsit úgy jártam ezzel is, mint a Veronika Decides to Die-al, nem a megfelelő kategóriába soroltam nézés előtt. Tévékettős esti filmnek ugyanis jó lenne ez, mozifilmnek viszont nagyon nagyon gyenge. Még akkor is, ha az első tíz percből ötben Kate Beckinsale formás hátsóját bámulhatjuk ahogy zuhanyozni készül. A Kardhal rendezőjének, Dominic Sena-nak új filmje, mely egy "egzotikus" tájra, az Antarktiszra kalauzol el minket.

Antarktisz, ahol mindössze egyetlen egy rendőr(nő) teljesít szolgálatot, Carrei Stetko (Kate Beckinsale). Eddig a pillanatig azonban ez pontosan eggyel több, mint amennyire szükség van, hisz a jeges vidéken gyakorlatilag nincs bűnözés. Három nappal a féléves éjszaka beállta előtt azonban a kietlen jégmezőn felfedeznek egy holttestet és ahogy a nő és újdonsült társa, az ENSZ küldötte Robert (Gabriel Macht) egyre mélyebbre merülnek a nyomozásba, több és több sötét -és évtizedekre visszanyúló- titokra derül fény. A páros ideje azonban rohamosan fogy: meg kell találni a gyilkost még a sötétség beállta előtt, vagy fél évre ott ragadnak vele együtt a bázison.
Pont, kész, vége. Ennyi a történet, a "csavar" előre kiszámítható, a párbeszédeket pedig mintha egy általános iskolás írta volna. Kate szép -még mindig- de színésznek nem egy nagy durranás, ennélfogva pont passzol a filmhez, ami gyenge, kár is lenne szépíteni. Sajnálom, de ezt kerüljétek, kidobott idő.

imdb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...